luni, 23 ianuarie 2017

TRist...

Federaţia Română de Culturism şi Agenţia Antidoping continuă să se acuze reciproc
ANAD susţine că la culturism sînt cele mai multe cazuri de dopaj, iar FRCF îi dă dreptate: în ultimii cinci ani, aproape jumătate dintre sportivii depistaţi pozitiv sînt ai lor


Agenţia Naţională Anti-Doping a semnalat nereguli majore petrecute în timpul Campionatului Naţional de culturism, desfăşurat pe 22 septembrie, la Reghin. Că Federaţia Română de Culturism şi Fitness nu a amenajat un spaţiu corespunzător recoltării de probe în vederea testării doping, că doi sportivi nu s-au supus procedurii de recoltare, mai mult, unul dintre ei a agresat verbal şi fizic pe un agent ANAD! Aceste fapte nu au făcut decît să înfurie conducerea ANAD, care a ieşit public şi a declarat că FRCF nu se află la prima abatere. "Fac ce vor. Introduc mereu sportivi suspendaţi în concursuri. Este foarte dificil de lucrat cu ei. Nici o altă federaţie nu ne-a ridicat vreodată probleme de acest gen", a spus Valentina Alexandrescu, secretarul general al ANAD.
De cealaltă parte, reprezentanţii federaţiei de culturism neagă toate aceste acuzaţii. "Sînt nişte declaraţii tendenţioase, chiar mincinoase!", a afirmat Tiberiu Apostol, secretarul general al FRCF. Acesta a mărturisit că marţi a fost convocat la ANST, unde a trebuit "să dau extemporal pe această temă".


A mers cu listele cu concurenţii şi cu cele cu sportivii suspendaţi şi le-a comparat. "Dacă am fi făcut o astfel de greşeală am fi riscat să fim desfiinţaţi. Recunoaştem că a existat o astfel de tentativă. Sportivul tocmai terminase perioada de suspendare, dar nu efectuase şi cele patru teste înainte de a deveni din nou activ", a spus oficialul. Apostol a precizat că în 2011 şi 20112 au fost testaţi doping în jur de 50 de sportivi pe an. "La concursul de la Tîrgu-Mureş, noi am cerut să fie controlaţi 5 sportivi, iar ANAD a venit cu alte 6 solicitări. La Reghin, noi am cerut 5 teste, iar ANAD a mai făcut 7 în plus". Secretarul general al FRCF este totuşi de acord cu un singur aspect prezentat de ANAD. "Sînt supăraţi pe noi şi pe bună dreptate cînd spun că sîntem federaţia cu cei mai mulţi sportivi depistaţi pozitiv. În 2010, am avut 16 cazuri".

Sursa http://www.gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu